ΕιδησειςΠολιτικηΥγεια

Το Σάββατο τελικά το διάγγελμα του πρωθυπουργού

0
neasmyrni news υγεία διάγγελμα μητσοτάκη 2
neasmyrni news υγεία διάγγελμα μητσοτάκη 2

Για αύριο Σάββατο 31 Οκτωβρίου μεταφέρεται το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορονοϊού. Το αρχικό πλάνο ήταν ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει τα νέα μέτρα σήμερα στις 3 το μεσημέρι, ωστόσο οι ανακοινώσεις αναβλήθηκαν μετά τον ισχυρότατο σεισμό 6,7 ρίχτερ στη Σάμο.

Σε ανακοίνωσή του στο Twitter ο πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:
«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο».

Είναι πιθανό να ανακοινωθεί ένα έκτακτο σχέδιο δράσης αυστηρότερων μέτρων για μερικές ημέρες, με στόχο την αναχαίτιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μετά κιόλας από τα αλλεπάλληλα αρνητικά ρεκόρ στα κρούσματα. Φαίνεται πως ο στόχος είναι να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown που θα επηρέαζε αρνητικά περιοχές με χαμηλή ή μέτρια μετάδοση του ιού, και να ληφθούν μέτρα που δε θα έχουν μόνο οριζόντιο χαρακτήρα αλλά θα εκτείνονται κυρίως σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο.

newsneasmirniadmin

Πέντε συμπτώματα που σηματοδοτούν μια μακράς διάρκειας COVID-19

Previous article

Κορονοϊός: Σε κλοιό και η Νέα Σμύρνη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.