ΕιδησειςΕλλαδαΕπαγγελματικα ΝεαΟικονομια

Κορωνοϊός – Επανέρχεται το take-away στη Θεσσαλονίκη

0
neasmyrni news πολιτική επανερχεται το take away site

Αίρεται μετά από παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, η απαγόρευση του take away σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, η οποία περιλαμβανόταν στο πρόσφατο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν από τις 3 Νοεμβρίου, στις γκρίζες περιοχές.

Αυτή η απόφαση είχε προκαλέσει πολύ έντονες αντιδράσεις και ανησυχία σε επιχειρήσεις εστίασης με take away, οι ιδιοκτήτες των οποίων μίλησαν για καταστροφή και αναγκαστικό κατέβασμα ρολών.

50 σωματεία της χώρας,που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας συνάντηση μαζί του προκειμένου να του εκθέσουν τα προβλήματα που δημιουργεί στον κλάδο τους το lockdown. Η επιστολή αναφέρει: «Η εστίαση είναι πολυεπίπεδη, πολύμορφη και προερχόμενη από μια δεκαετία χρεοκοπίας, δεν μπορεί να στηριχθεί με λύσεις αποσπασματικές. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός ώστε να αντιμετωπίσει την πανδημία αλλά και να λειτουργήσει σε ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον όταν η υγειονομική κρίση παρέλθει»

Η άμεση παρέμβαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, φαίνεται πως άλλαξε το σκηνικό την τελευταία στιγμή. Με διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείο ανάπτυξης ξεκαθαρίζεται ότι «στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ΄οδόν εξυπηρέτησης (drive-through), δεν επιτρέπονται με την έννοια του αυτοτελούς λόγου μετακίνησης των πολιτών. Είναι προφανές ότι επιτρέπονται στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στα άρθρα 3, 4 και 5 της υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69919/02.11.2020 KYA (Β’ 4831/2.11.2020), όπως άλλωστε ίσχυε και στην πρώτη φάση της πανδημίας».

 

 

newsneasmirniadmin

Οι ΗΠΑ αποχωρούν επίσημα σήμερα από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα

Previous article

Tο θρίλερ των εκλογών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.