ΕιδησειςΕλλαδαΥγεια

Κορονοϊός – Νέα μέτρα για τηλεργασία στο Δημόσιο

0
neasmyrni news υγεία τηλεργασια δημόσιο

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος εξέδωσε εγκύκλιο που δίνει τη δυνατότητα τηλεργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε ποσοστό άνω του 50% σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, λόγω κορονοϊού. Τα μέτρα θα ισχύσουν έως τις 30 Νοεμβρίου, ενώ παράλληλα αναστέλλονται  οι εκλογές ανάδειξης των υπηρεσιακών συμβουλίων, με την παραδοσιακή τους μορφή, αλλά με δυνατότητα να διεξαχθούν ηλεκτρονικά.

Στο 50% ανέρχεται το ποσοστό των υπαλλήλων του Δημοσίου για την υποχρεωτική εξ αποστάσεως εργασία στις υπηρεσίες που βρίσκονται και στα δύο επιδημιολογικά επίπεδα, επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου, ενώ στο ποσοστό αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται όσοι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, έστω και εάν παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία.

Για τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες η εγκύκλιος προβλέπει ότι με βάση ορισμένα κριτήρια «ο οικείος υπουργός ή το αρμόδιο όργανο διοίκησης θα προσδιορίσει για το ως άνω χρονικό διάστημα τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων ανά οργανική μονάδα (σε επίπεδο Τμήματος, όπου είναι εφικτό, άλλως σε επίπεδο Δ/νσης), οι οποίοι θα παρίστανται στην υπηρεσία για αυτοπρόσωπη παροχή εργασίας εκ περιτροπής». Η εξυπηρέτηση του κοινού στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο επιδημιολογικό επίπεδο επιτήρησης γίνεται κατ επιλογήν κατόπιν ραντεβού, ενώ στο επιδημιολογικό επίπεδο αυξημένου κινδύνου το κοινό εξυπηρετείται μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού.

newsneasmirniadmin

Ελεύθερη πτώση για την Τουρκική Λίρα

Previous article

Κορωνοϊός: Προσωρινό «λουκέτο» και πρόστιμα σε έξι καταστήματα σε Πάτρα και δυτική Αχαΐα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.