ΕιδησειςΠολιτικη

Έφυγε από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης

0
neasmyrni news πολιτική έφυγε ο πέτρος κουναλάκης
neasmyrni news πολιτική έφυγε ο πέτρος κουναλάκης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο δημοσιογράφος, οικονομολόγος και πολιτικός Πέτρος Κουναλάκης.

Ανακοίνωση για τον θάνατό του εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στην οποία αναφέρει: «Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Πέτρος Κουναλάκης, ένας άνθρωπος που τον χαρακτήριζαν η ανιδιοτελής μαχητικότητα, η συντροφικότητα και οι θεωρητικές αναζητήσεις. Στα νεανικά του χρόνια υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ και συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Ο Πέτρος Κουναλάκης υπήρξε, επίσης, στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού και βουλευτής του Συνασπισμού. Από την πρώτη στιγμή έδωσε τη μάχη για την ανανέωση της αριστεράς με τόλμη και γενναιότητα στην πολιτική του σκέψη, ενώ πίστευε στην συνεργασία και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Ενώ αντίστοιχη δήλωση εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ που απαφέρει: «Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Πέτρο Κουναλάκη, έναν σπουδαίο πολιτικό, διανοητή, αγωνιστή του αντιδικτατορικού αγώνα, αλλά και ένθερμο υποστηρικτή της συνεργασίας της ανανεωτικής Αριστεράς με το ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο Πέτρος Κουναλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1937 και σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου. Υπήρξε μέλος της ΕΔΑ και του ΚΚΕ από το 1959. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας εργάστηκε στη Γερμανία και αργότερα εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, ως υπεύθυνος του Πατριωτικού Μετώπου Δυτικής Ευρώπης. Στη διάσπαση του ΚΚΕ, το 1968, εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στην συνέχεια διατέλεσε στέλεχος της Ελληνικής Αριστερά και του Συνασπισμού, του οποίου υπήρξε βουλευτής Β’ Αθηνών.

newsneasmirniadmin

ΕΚΤ: Νέα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας τον Δεκέμβριο

Previous article

Πέντε συμπτώματα που σηματοδοτούν μια μακράς διάρκειας COVID-19

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.